Chaseverslagen

Hier staan al onze avonturen van de afgelopen jaren! Van onweer tot stormen. Van vakantie uitjes tot sneeuw.

  • Op alle foto's, video's en informatie op deze site berust het auteursrecht van Team Art_of_Thunders. Reproductie in welke vorm dan ook is daarom zonder onze toestemming niet toegestaan. Zie DISCLAIMER

Een leftmoving supercel heeft tussen Oldebroek en Emmeloord voor veel schade aangericht. Vooral aan bomen. De dag begon zwoel en bewolkt. Het was goed te merken dat het zeer onstabiel was in de atmosfeer en die stond dan ook op ontploffen.

Eindelijk! Na lange tijd was er weer eens actie in de tent! Het seizoen van 2021 is traag van start gegaan, maar na lang wachten werden wij eindelijk beloond. Alhoewel de weerkaarten er niet heel best voorstonden, sloot de dag wel af met een prachtige shelfcloud die op de buienlijn tot ontwikkeling kwam. Dit gebeurde grofweg boven het midden...

Donderdag vielen er eerst boven het zuidelijke deel van Nederland regen en onweersbuien, maar ook later in de avond ontstonden er onweersbuien boven het midden van Nederland. Dit was een mooi moment om op pad te gaan. Helaas had ik weinig tijd om ver te kunnen gaan chasen dus besloot ik in de regio te blijven.

De eerste chase van het seizoen 2020 is een feit! Na een periode weinig spektakel of spektakel die alleen boven het zuiden voorkwam was centraal en het noordelijke deel van Nederland ook aan de beurt.

Aantal bezoekers nu