Matthijs Kassies

Dag, ik ben Matthijs Kassies en ben geboren op 26 september 1994. Sinds mijn geboorte woon ik al in het mooie Zwolle.

Toen ik klein was had ik nooit zoveel met het weer en was ik zelfs in de zomer (erg) bang voor onweer. In 2005 kocht mijn Opa een weerstation en sindsdien is het snel gegaan en is er veel veranderd. Ik vond het namelijk zo'n interessant ding dat ik me verder in 'Het Weer' ben gaan verdiepen. Twee jaar later, in 2007, werden daarvan de eerste tekenen zichtbaar. Op de middelbare school hadden ze een scherm met mededelingen en roosterwijzigingen. Toen ik in klas 2 zat ben ik naar een leraar toe gegaan en heb ik gevraagd of die weerberichten wilde plaatsen op het scherm. Na lang door te hebben gevraagd ging die dat uiteindelijk doen. In klas 3 was er niet zoveel gaande en richtte ik me vooral op school. In de zomervakantie naar klas 4 ben ik me er verder in gaan verdiepen en ben ik begonnen met het maken van weerberichten op de toen bekende social media website Hyves. Dit heb ik met plezier gedaan van de zomer van 2009 tot aan begin 2010. Wel werd me duidelijk dat er niet heel veel naar bekeken wordt en zodoende wilde ik graag meer. Later die maand heeft toentertijd een klasgenoot van mij, die goed is in webscripting, mijn eerste website gebouwd en op 14 februari 2010 was 'Het weer met Matthijs.tk' een feit. Nadat ik mijn diploma VMBO TL gehaald had ben ik gaan studeren op het Deltion College te Zwolle. Hier ben ik begonnen aan de opleiding ICT welke in de zomer van 2014 afrond. Graag had ik een opleiding in 'Het Weer' gedaan, maar aangezien weerkunde een Universitaire studie is, was dat niet handig en ben ik ICT gaan doen.

In die vier jaar ben ik goed gegroeid in mijn hobby 'Het Weer'. Op mijn eerste leerbedrijf, april en mei 2011, zagen mijn collega's al dat ik iets had in 'Het weer', wat ze erg leuk en interessant vonden. In mei van dat jaar ben ik begonnen met het maken van weerfilmpjes op Youtube en dit heb ik tot mei 2013 gedaan. Ondanks dat het niet heel veel bekeken werd, heeft het me wel geleerd hoe ik moet presenteren met alleen een stem voor bijvoorbeeld een radiostation. Dit heeft me vervolgens veel goeds gedaan.

In februari 2012 had ik me voor een actie opgegeven bij de radiozender Q-Music en ik mocht meedoen met die actie. Vervolgens heb ik een van de DJ's gemaild dat ik graag op de radio eens mijn weerbericht zou willen doen. Dit vond hij goed en zo mocht ik op een zondagavond in februari om 21:00, 22:00 en 23:00 uur live het weerbericht doen. Dat was een fantastische ervaring. Later in augustus van dat jaar heb ik nog twee maal het weerbericht gedaan op Q-Music, maar deze waren eerder opgenomen.
Van februari tot juli 2012 liep ik mijn eerste stage bij een bedrijf. Daar bouwden twee andere studenten een intranet en toen dat klaar was heb ik gevraagd om daar het weerbericht op te mogen plaatsen. Dit was geen probleem en zodoende was dat mijn eerste klus bij een bedrijf als weerman. In die periode startte ik ook met mijn Facebook en Twitter pagina onder de naam 'Het weer met Matthijs'. Bij mijn tweede stage, september 2012 tot januari 2013 mocht ik ook vanaf oktober tot het eind van mijn stage op het intranet de weerberichten verzorgen. In oktober 2012 kwam een collega van mijn stage naar mij toe, dat die had gesproken met een persoon van Meteo Zwolle. Hij had mij het kaartje gegeven van die persoon en die heb ik vervolgend benaderd. Vanaf toen ben ik begonnen samen met een goede vriend bij Meteo Zwolle als weerman. Hierbij heb ik ook eenmalig een taak gekregen om op Hogeschool Windesheim iets te vertellen over het weer op de radio. Het werk bij Meteo Zwolle heb ik gedaan tot de zomer van 2013. In februari 2013 ben ik benaderd door RTV Raalte of ik daar het weerbericht voor wilde gaan doen. Dit wilde ik natuurlijk graag en daar was ik tot maart 2015 elke zaterdag te horen rond de klok van 14:30.
Rond april 2013 was na 3 jaar de tijd van 'Het weer met Matthijs.tk' voorbij en heeft een andere vriend een nieuwe website gemaakt. Sinds april 2013 ben ik toen verder gegaan onder naam 'Het weer met Matthijs.nl'. In juni 2016 is de website offline gehaald en ben ik met 'Het weer met Matthijs' verder gegaan binnen de website van Art of Thundes.
In oktober 2013 kwam ik erachter dat bij de lokale omroep RTV Zoo ze geen internetweerman meer hadden. Ik heb toen gemaild om te vragen of ik dit mocht doen. Dit was geen probleem en sinds oktober 2013 verzorg ik elk weekend het weekendweerbericht bij RTV Zoo. Een andere collega doet de weerberichten door de week.
In 2014 ben ik ook begonnen als radio weerman bij Radio Markant. I.v.m. faillissement van dat radio station ben ik in 2016 met de DJ meegaan naar Omroep LEO, waar ik op donderdagavond en zaterdagmiddag te horen ben.
Ook ben ik sinds september 2015 actief binnen de radiozender Vechtdal FM, waar ik samen met Jelle weerberichten inspreek en maak voor op de website. Daarnaast ben ik elke woendsagavond om 21:30 daar live te horen en maak ik tekstweerberichten voor de vrijdagavondshow.

Begin 2014 vroeg een lid van Team Art of Thunders of ik lid wilde worden van zijn team. Bij Art of Thunders gaan ze in de zomer chasen op onweersbuien om de mooie foto's en filmpjes te kunnen maken. Dit was volmondig ja en sindsdien ben ik lid van het team. In april 2014 ben ik benaderd door Omroep Sudwest, een omroep in Sneek om daar elke zaterdag het weerbericht te verzorgen. Daar ben ik nu elke zaterdagochtend om 11:30 te horen.

Kortom, de afgelopen jaren ben ik flink gegroeid en begint langzaam mijn hobby deels mijn werk te worden. Ook de komende jaren wil ik nog veel blijven groeien.

Aantal bezoekers nu