Timo Kassies

Hallo allemaal!

Mijn naam is Timo Kassies. Ik ben geboren op 6 februari 2000 te Zwolle en ben hier nog steeds woonachtig.

In mijn jonge jaren wou ik helemaal niks weten van al dat onweer. Ik was er zelfs aardig bang voor. Als er s 'nachts onweer was lag ik onder de dekens verscholen en kwam ik niet meer tevoorschijn, maar dat is in de loop der jaren wel veranderd. Wij kregen op een gegeven moment een weerstation thuis. Daar vond ik niet zoveel aan, omdat ik het allemaal nog niet snapte. Toen ik wat ouder werd begon ik alle waardes steeds beter te begrijpen en begon ik het ook leuk te vinden om te zien hoe deze waardes op één dag helemaal konden veranderen. Vanaf dat moment begon ik ook het onweer aantrekkelijk te vinden. Dit ging dan vooral om de flitsen die er te zien waren. Wat voor ontladingen het waren en wat voor wolken er hingen begreep ik nog niet en dat vond ik dus ook niet belangrijk.
In de loop der jaren begon ik die dingen ook te begrijpen. Ik begon foto's te maken van onweer en wolken luchten en begon ook langzaam aan weerkaarten te bekijken en begrijpen. Daardoor werden het onweer en alle wolken luchten nog interessanter voor mij.
Toen mijn broer Matthijs een eigen speciale camera kocht voor het fotograferen van het onweer was ik meteen verkocht en was ik al vaak foto's aan het maken van onweer, wolkenluchten en zonsondergangen.

Vanaf het moment dat ik mijn rijbewijs had gehaald ben ik ook zelf op pad gegaan om te stormchasen op de momenten dat de anderen van ons team er niet bij konden zijn en ik doe dit nog steeds.
Ik ben nu al een aantal jaar lid van AOT en heb er nog steeds zeer veel plezier in. Ik ben mij nog steeds aan het verdiepen in het lezen van weermodellen- en kaarten en probeer steeds meer kennis op te doen van onweersbuien en wolkenluchten en ik hoop dit nog heel wat jaren vol te kunnen houden.

Aantal bezoekers nu