Leon Eikenaar (oprichter)  

Mijn naam is Leon Eikenaar en ben geboren te Zwolle op 8 maart 1995 en woon nu in Emmeloord. In mijn kindertijd wilde ik niks weten van het extreme weer. Ik was altijd erg bang voor het onweer. Als het eenmaal begon te rommelen buiten dan vloog ik gelijk de kelder van het huis in. Toch vond ik het weer altijd wel boeiend. Ik keek vaak naar het 20:00 uur weerbericht en droomde dat ik later graag weerman wilde worden. In het jaar 2003 kreeg ik een eigen weerstation. In de loop der tijd nam mijn interesses daarin steeds meer af en deed ik er niks meer mee, ook de angst voor onweer werd steeds minder, toen ik een keer tijdens een autorit in een hevige onweersbui terecht kwam. Ik stond oog in oog met mijn angst en daar ben ik vanaf dat moment overheen gekomen.

Naarmate ik ouder werd, kwamen de kriebels toch weer wat terug, maar dan in een andere vorm: In 2010 bedacht ik om er een soort hobby van te maken en heb toen mijn eerste jacht geopend richting het IJsselmeer om daar waterhozen te gaan spotten.

In het jaar 2011 tot heden is het helemaal een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik ben sindsdien ook op onweersbuien gaan jagen en heb mij erg veel verdiept in het (on)weer. Ik kocht toen een camera, een weerstation en richtte ik samen met mijn vader een team op genaamd: *SSC*
(SuperStormChasers). Halverwege het jaar 2012 tot heden is deze naam gewijzigd naar Art_of_Thunders.

In 2013 behaalde ik mijn rijbewijs en ging ik zelf op pad achter het onweer aan, ook ben ik mijn team gaan versterken door nieuwe leden te vragen. Ik heb een eigen stormchase voertuig gebouwd die ik gebruik voor het stormchasen.

Ik vind persoonlijk dat stormchasen in Nederland steeds serieuzer word genomen. De afgelopen jaren ben ik vaak in contact geweest met de media (radio, tv etc.) om verslag te doen over mijn hobby. Daarnaast mocht ik zo nu en dan presentaties en lezingen geven over het stormchasen en onweer op scholen en dergelijke.

Naast stormchasen doe ik ook veel in fotografie. Zo fotografeer ik ook landschappen en de natuur. De meeste passie voor foto's maken blijft bij het onweer, maar als het een periode rustig is duik ik de natuur in om wat foto's te maken. Via kanalen verkoop ik mijn foto's aan derden om een klein zak centje mee te verdienen.

Aantal bezoekers nu