Nieuws over Art of Thunders

Op dinsdag 4 december mocht teamlid Leon een lezing houden aan 2 mavo/havo klassen die specifiek ging over het onweer. De kinderen waren zeer enthousiast en sommigen kwamen met bijzondere verhalen. De lezing was inhoudelijk over het ontstaan van onweer en bliksem, ook heeft teamlid Leon een stukje uitgelegd over de veiligheid tijdens onweer. Leon:...

Met bloed, zweet en tranen heeft teamlid Leon hard gebouwd aan onze nieuwe website en het eindresultaat mag er wezen!

Vanaf eind 2016 runt team Art_of_Thunders een eigen bliksemdetectie genaamd het Boltek detectie systeem. Boltek is een bedrijf die software en programma's ontwikkeld voor het opsporen van het onweer. Dit lijkt sprekend op Lightningmaps. Met een kastje en een antenne wordt de hemel 360 graden afgespeurd naar bliksemontladingen op een afstand van 0...

In de avond van 21 februari 2017 mochten wij een lezing geven over het onweer en stormchasen op de universiteit te Wageningen. De lezing werd georganiseerd door een paar studenten. Er kwamen ongeveer 40 man de lezing bezoeken en waren zeer benieuwd hoe het eigenlijk in zijn werk gaat.

Op 12-01-2017 is (dankzij teamlid Jelle) teamlid Leon uitgenodigd om een uitgebreide gastles te geven op de de Jenaplanschool in Heerde. De gastles ging over het ontstaan van onweer en stormchasen. Deze gastles werd gegeven aan de groepen 7 en 8.

Het is feest! En waarom? Dit jaar bestaat ons team al 5 jaar lang en dat gaan wij het aankomende najaar flink vieren! Als feest gaat het gehele team in de maand oktober gezellig wokken bij een wok restaurant! Wij zijn super trots dat het team al zolang bestaat en daarom vieren wij ons 5 jaar jubileum.

Op zaterdagavond 16 april kwam teamgenoot Leon Eikenaar op het televisieprogramma de vreemde eend op SBS6. Leon en 3 andere mensen waren verkleed als ''echte Stormchasers'' en de BN'ers moesten in de spelshow raden wie de echte stormchaser was.

Op maandag 22 februari en maandag 7 maart 2016 gaan teamleden Leon en Matthijs presentaties geven over onweer met daarbij een activiteit op CBS de Morgenster, die helaas recent voor een deel is afgebrand.


Aantal bezoekers nu