Stormchase 27 Augustus 2016: Seizoenstreffer

28-08-2016

Een prachtige slotfase van dit seizoen! De verwachtingen liepen aardig uiteen dus het was goed gokken waar de reis naartoe zal gaan. Na een dag met af en toe wat geïsoleerde onweersbuien in het zuidoosten van Nederland was het moment aangebroken dat het ergens flink los moest gaan. We stonden paraat om op pad te gaan.

Tegen de klok van 20:00 uur in de avond begonnen de eerste onweersbuien te gaan boven het zuidwesten en midden van Nederland en trokken langzaam richting het noordoosten toe. Teamlid Leon was snel de auto ingestapt om richting Deventer te rijden. Halverwege maakte hij een stop om een paar foto's te schieten van de cellen boven de Veluwe.

Ondertussen hadden teamleden Matthijs en Timo zich in Zwolle verzameld en hebben we afgesproken om bij Windesheim te gaan staan. Eenmaal bij Windesheim aangekomen stond er een prachtige oer Hollandse molen van Windesheim. Teamlid Leon dook gauw het weiland in om een prachtige shot te maken van de molen en het onweer op de achtergrond, met succes!

De onweersbuien trokken al snel van ons weg dus besloten we om richting Stadshagen te gaan, maar algauw werden we verrast door de regen en besloten we weer om richting Laag Zuthem te gaan om daar de andere cell te onderscheppen die onderweg was vanuit Gelderland.

Bij Laag Zuthem konden we nog volop genieten van het onweerssysteem ten noorden van ons, maar algauw kwam de cell uit het zuidwesten aanzetten en ging zich samensmelten met het systeem. Toen het weer droger werd stonden we snel met onze camera's weer paraat om foto's te schieten van het onweer.

Toen de cellen verder richting het noordoosten trokken zagen we boven Limburg een nieuwe cell ontstaan en kwam onze kant op. We besloten om richting het oosten toe te rijden, maar de cell trok iets verder naar het noordoosten toe dan gedacht, ook werden we ingesloten door nieuwe buien waardoor we niet veel kans meer kregen om foto's te maken van het onweer. In de buurt van Almelo zijn we even gaan staan, maar algauw hadden we besloten om weer terug te gaan richting Zwolle.

Het was een geweldige chase en de mooiste chase van dit jaar! Hopelijk volgt er nog eentje, maar de kans dat we weer kunnen wordt alsmaar kleiner.

Aantal bezoekers nu