Stormchase 26-08-2015: Bow-Echo chase

27-08-2015

De chase op 26 augustus 2015 verliep spannend, maar ook erg mooi!

Na een middag te hebben besproken over waar we naar toe wilden, hadden we uiteindelijk besloten om eerst richting Lemmer te gaan rijden. Bij Lemmer gingen we de verwachting weer even checken.
We keken vooral naar waar het zwaarste punt mogelijk naartoe zal trekken.  Op dat moment lag de lijn al bijna tegen de Nederlandse kust.  Er kwamen daar al enkele meldingen binnen van een mooie shelfcloud.

Op de lijn was er veel onweer aanwezig, helaas was het meer hoogte onweer. Af en toe waren er CG's
(cloud -> ground) bliksems te zien. 

Toen de lijn dichterbij kwam, werd het te gevaarlijk om daar nog langs de dijk te blijven staan. De wind begon fors aan te trekken en het neerslaggordijn kwam in rap tempo op ons af. Snel renden we richting de auto toe. Toen we in de auto zaten brak de wind er helemaal op los. Het leek net of we in een tornado zaten. De wind suisde langs de auto heen en de auto schudde ook. Het flitste even enorm en teamlid Leon ging de auto zo draaien dat hij zijn raampje los kon doen om nog een glimp van de bliksem te vangen.

Na een tijdje werd het weer rustiger en bleef het enkel bij regen. Op de terugweg hadden sommige dorpjes last van water en lagen er her en der (dikke) takken op de weg. Bij Lemmer maakten we even een tussen stop om even weer tot energie te komen (Mac). Daarna reden we weer terug naar Zwolle.

Het was een geslaagde chase!

Aantal bezoekers nu