Stormchase 23 mei 2018: Gelukstreffer

23-05-2018

Het was vandaag prachtig weer, maar naast het prachtige weer was er ook onweer op de loer. Het zuiden en zuidoosten van Nederland kregen in de loop van de middag snel te maken met regen en onweersbuien, ook later ontstonden er regen en onweersbuien boven het midden en oosten van Nederland. Deze buien waren ook actief, maar de onweersactiviteit was er al aardig uit. In de middag nog wel een fraaie Cumulus op de foto kunnen zetten.


Toen de avond viel ontstonden er rondom onze omgeving ook buien, maar onweer bleef uit. De zon ging tegen schemer kleurrijk onder.


Boven het oosten van Nederland waren er op dat moment nog buien actief met wat onweer erin, maar meestal als de duisternis valt, verliezen de buien die gevoed worden door de warmte hun kracht. Toch bleven ze lang actief en gingen ze op den duur helemaal los! Teamlid Leon waagde een poging om richting Wijhe te rijden, om vanuit daar de situatie verder te bekijken. Onderweg die kant op was er al veel weerlichten te zien. Eenmaal bij Wijhe aangekomen wisten we gelijk dat we daar een plekje moesten zoeken, want verder richting het zuiden toe (naar Olst) kwamen we in het regengebied terecht.

De auto half in de wei geparkeerd en met snelle gang de camera's tevoorschijn gehaald. Achter elkaar hadden we steeds bingo, maar de activiteit nam al snel af.


Na een klein half uurtje gingen de sluizen ook boven ons open en kwam het met bakken naar beneden zetten. Leon was al tevreden met de resultaten en besloot weer richting huis te gaan rijden. Net ten zuiden van Zwolle zag Leon een nieuwe onweersbui tot ontwikkeling komen bij Ommen en besloten toch op last minute de weilanden weer te pakken. Met een telelens kon teamlid Leon een paar prachtige bliksemontladingen op de foto zetten van de onweersbui boven Ommen.


Ook deze onweersbui was van korte duur en kwam uiteindelijk met alleen regen aanzetten. Teamlid Leon besloot de jacht te eindigen en richting huis te rijden.

Uiteindelijk met een tevreden blik terug gekeken op deze kort maar krachtige onweerssituatie.

Aantal bezoekers nu