Stormchase 10-06-2020: Seizoensopening

21-06-2020

De eerste chase van het seizoen 2020 is een feit! Na een periode weinig spektakel of spektakel die alleen boven het zuiden voorkwam was centraal en het noordelijke deel van Nederland ook aan de beurt.

Ik kwam thuis van werk en zag gelijk dat er boven Duitsland nieuwe onweersbuien tot ontwikkeling waren gekomen. Precies volgens mijn verwachting. De buien trokken al snel Nederland binnen en vormden boven het oosten van Nederland tot een buienlijn. Samen met Anne besloten wij om op pad te gaan richting Overijssel. Ook Timo kwam vanuit Zwolle onze kant op.

De onweersbuien kwamen in rap tempo er aan. Helaas was onze locatie die we in gedachten hadden niet makkelijk bereikbaar met de auto en besloten de Noordoostpolder in te duiken. Daar hebben we snel de auto langs de kant gezet en foto's gemaakt van een fraaie shelfcloud die ons tegemoet kwam. Er zat redelijk veel onweer op maar toen de buien boven ons kwamen ging de activiteit er snel uit. Wel volgde het met flink wat wind en regen. Bij Emmeloord in de buurt probeerden we nog een poging te wagen om wat bliksemfoto's te schieten onder een viaduct maar de wind was zo hard dat we ook onder het viaduct niet droog stonden en de chase moesten staken. Wel zijn we tevreden naar huis gegaan en kunnen we niet wachten tot de volgende onweerssetting. 

Aantal bezoekers nu