Stormchase 06-05-2015: Kort maar krachtig

06-05-2015

Een prachtige start voor het nieuwe seizoen 2015. De waardes waren niet al te hoog, maar wel goed genoeg om een paar leuke buien te laten ontstaan.

Teamleden Leon Eikenaar en Matthijs Kassies zijn ´s middags richting Hoog Zuthem gereden. Vanuit daar reden ze de boerenweggetjes op. Vlak voor de trog ontstond een apart buitje waar aardig wat onweer op zat. Teamleden Leon en Matthijs probeerde die cel te onderscheppen.

Paar kilometers ten oosten van Herxen zijn we stil gaan staan en lieten
we de bui ons passeren. Her en der zagen we leuke CC´s en CG´s.Toen eenmaal de bui ons was gepasseerd kregen we te maken met wat regen en veel wind,
daarachter zat een hagelkern in de bui. Die dropte hagelstenen van +/- 2 cm
naar beneden. De bui kreeg wat trekjes van een Supercel.

We zagen de donkere wolken al gauw achter aankomen. Omdat we geen goed uitzicht hadden op het zuidwesten gingen we met een speer richting Hoog Zuthem toe. Onderweg kwam de trog steeds dichterbij, ook begon zich aan de voorkant een shelfcloud te ontstaan. Al gauw hadden we beter zicht en hebben we de auto langs de kant gezet om wat foto´s te maken van de shelfcloud. Ook hadden we een paar CG's waargenomen en op de plaat geschoten.

We waren behoorlijk op tijd, want de shelfcloud begon al haar structuur te verliezen.  Toen de lijn ons arriveerde nam de wind behoorlijk toe. Ook kregen we te maken met slagregens. We lieten de buienlijn over ons heen trekken, zodat we aan de achterzijde van de buienlijn uitkwamen.

Achter de buienlijn zagen we nog een paar mooie CC´s en CG´s. Toen het eenmaal voorbij was reden we weer back to home. Dit was een geslaagde dag chasen!

Aantal bezoekers nu