Stormchase 05 juni 2019: Polder chase

07-06-2019

Het was weer lang geleden dat Nederland te maken kreeg met een flink onweerscomplex. Helaas heeft het complex ook de nodige schade achtergelaten. Teamlid Leon keek al lang uit naar dit moment.

In de avond ging teamlid Leon samen met zijn vriendin op uit achter het onweer aan. Door plichten aan het begin konden ze niet ver rijden, maar gelukkig kwam het front ook over hun heen. Gewapend met een camera gingen ze de Noordoostpolders in. De buienlijn kwam in rap tempo aan, maar ook aan de voorzijde van de lijn ontstond een stevige onweersbui boven Emmeloord. Met een snelle gang richting Ens gereden om uit de onweersbui te komen en op afstand te genieten van de bliksemschichten en met succes! Teamlid Leon heeft een paar fraaie plaatjes geschoten:

De onweersbui trok snel over Emmeloord heen en in de verte zag teamlid Leon de hemel steeds oplichten. De buienlijn kwam in rap tempo op hun af. Aan de voorzijde was nog een prachtige shelfcloud te zien, maar helaas kon teamlid Leon deze niet op de foto krijgen. Tijdens passage haalde de wind fel uit en schudde de auto behoorlijk. Vrachtauto’s die over de N50 reden gingen snel beschutting zoeken voordat ze met combinatie en al van de weg werden geblazen, ook het verkeer reed slechts 50 km/uur i.p.v. 100.  Het leek wel een disco buiten! Helaas was 90% van alle ontladingen in de wolk zelf en waren er amper mooie schichten te zien. Even later reed teamlid Leon richting een viaduct in de hoop om nog een mooie foto te maken van het onweer. Het onweer ging er op dat moment snel uit en bleef het alleen bij regen.

Aantal bezoekers nu