Stormchase 28-07-2014 Gescheiden wegen

29-07-2014

Het team ging niet gezamenlijk op pad. Teamlid Matthijs kon veel eerder op pad dan Leon.
Lees hier hun verslagen,

Verhaal van Matthijs.

Op deze 28 juli 2014 heb ik een prachtige dag gehad. Vanochtend rond half 12 begon de dag in Molenhoek. Vervolgens zijn we richting de wateroverlast in Alphen aan de Rijn gereden, maar tussendoor kregen we een prachtige bui voor onze neus waarin zelfs een sterke rotatie zat. Die hebben we eventjes gevolgd.

Hierna zijn we doorgereden naar Alphen aan de Rijn om daar de wateroverlast te aanschouwen. Deze was lokaal groot en enkele stukken van wegen stonden onder water. Later in de middag zijn we de andere onweersbuien gaan volgen waarna we uiteindelijk tussen Kampen en Wezep uitkwamen waar we in de verte een shelfcloud zagen naderen. Hierna zijn we doorgereden naar Zwolle-Zuid waar een
tweetal shelfclouds over ons trok en waar we Wilfred tegenkwamen. Als afsluiter gegeten bij de Mac waar ik bijna een boek kon gaan schrijven over alle chase situaties van de afgelopen jaren die uitgebreid tot in detail werden besproken.

Kortom, een zeer geslaagde dag!

Verhaal van Leon.

28-07-2014 was een mooie chase dag. Na de kaarten te hebben gecheckt gingen we naar Elburg toe.

Wel was het moeilijk om daar een spot te vinden. Toch wisten we een leuk plekje te vinden en hadden we voldoende uitzicht op de naderende onweersbui. In de verte zagen we veel CG bliksems en wist ik een paar op de foto te krijgen.

Toen besloten we weer richting Zwolle te gaan rijden om zo weer voor de onweersbui uit te komen. Wel moesten we door de kern heen en kregen we in 't Harde te maken met een korte wolkbreuk.
Eenmaal aangekomen in Zwolle gingen we eerst naar de Schelle dijk toe. Bij de dijk was er nog niet veel te zien. We besloten toch om naar Hoog Zuthem te gaan. Ten hoogte van Hoog Zuthem zagen we een shelfcloud. We reden de open velden in en zagen de mooie shelf op ons afkomen. We hadden snel de auto aan de kant gezet en de volgende foto's van de shelfcloud gemaakt.

Het was een zeer geslaagde chase dag!

Aantal bezoekers nu