Stormchase 24-04-2014. Dwars door de kern heen 

25-04-2014

Team Art of Thunders start dit jaar goed! Na goed de kaarten te hebben bekeken, gingen we eerst een gokje wagen op de onweersbuien die ten zuidwesten van Zwolle hingen. Later zijn we richting Deventer gereden, waar we succesvol een andere onweersbui hebben onderschept.

Einde van de middag gingen we nowcasten op de buien die
vanuit het zuidoosten onze kant op kwamen, maar ook hielden we tegelijk de buien boven de Veluwe in de gaten. Tegen de avond was het team compleet en konden we op pad gaan.

Omdat de buien ten zuidwesten van Zwolle dichterbij waren, gingen we eerst naar de Schellerdijk toe.

Helaas zat het onweer verder weg dan wat de radar aangaf. Geen gerommel gehoord en ook waren er geen flitsen te zien. Na een tijdje daar te hebben gestaan gingen we kijken naar een nieuw doelwit.

De onweersbui die in het zuidoosten van Overijssel hing was behoorlijk actief en trok snel onze kant op. We waren snel met elkaar mee eens en zijn richting Deventer gereden. Tussen Olst en Deventer maakten we even een stop om de kaarten weer bij te pakken.

Toen we uit de auto stapten werd in het zuiden steeds donkerder en in het oosten begon zich snel een bui te ontwikkelen. En wat voor 1! De wolken schoten binnen 10 minuten de lucht in en vormde meteen een onweersbui. De kern van de bui was duidelijk zichtbaar en we zagen ook een neerslag
gordijn op ons afkomen.

Het duurde niet lang en de regen kwam met bakken uit de hemel. Er was ook veel bliksemactiviteit aanwezig. Nadat de kern ons was gepasseerd, gingen we snel richting Zwolle toe om weer een poging te wagen voor de onweersbui uit te komen. Onderweg moesten we weer door de kern van de bui heen. Het regende behoorlijk en er zat ook hagel tussen.

Aangekomen in Zwolle zagen we de achterkant van de shelfcloud. Omdat de buien richting het noordwesten trokken zijn we richting Berkum gereden. Onderweg was er veel bliksem activiteit aanwezig. Achter Berkum gingen we op de dijk staan om nog te genieten van de
onweersbui die voorbij trok. Het was een geslaagde chase!

Aantal bezoekers nu