Boltek systeem weer operationeel

19-04-2020
Afgelopen winter is het Boltek systeem in Zwolle gedemonteerd en zijn beide antennes gesloopt. De sloop verliep voorspoedig! De LD-350 is verhuisd naar Emmeloord en is in het weekend van 18 en 19 april 2020 opnieuw geïnstalleerd en geprogrammeerd.Gezien de ligging van de nieuwe locatie van de antenne zijn er wel enkele aanpassingen aangebracht voor de veiligheid en stevigheid. Nu de antenne hoger geplaatst is, is het niet meer noodzakelijk om een lange buis voor aan te schaffen en hebben we daarmee de lengte terug gehaald van 2,10 naar 1,50 meter hoog. In totaal (hoogte van het huis meegerekend) staat de antenne 9,5 meter hoog vanaf de grond en heeft hiermee een bereik van +/- 300 km hemelsbreed. De antenne is nu voorzien van ons logo.

Vanuit de hobby kamer waar de LD-350 staat wordt de hemel 360 graden afgespeurd naar onweersactiviteit. Vergeleken met de oude locatie in Zwolle reageert de Boltek nu nauwelijks op valse echo’s wat voor minder ruis zorgt.  

Net als toen zal de Boltek opnieuw afgesteld worden en is het een uitdagende project om deze nauwkeurig te krijgen. De bedoeling is wel om deze in de toekomst online te laten draaien via een server, want hoe gaaf is het om te achterhalen wat voor ontladingen er in een onweersbui voorkomen?

Meer over de Boltek leest u HIER.

Aantal bezoekers nu