Over Ons

Op mobiel kunt u <-----> schuiven

Ons team bestaat uit 5 fanatieke stormchasers die enorm veel passie hebben voor het (on)weer! In hun bio's lees je hoe de heren aan deze prachtige hobby zijn gekomen! (Foto+naam zijn aanklikbaar)

 

Waarom stormchasen in Nederland belangrijk is

Er zijn mensen die stormchasen in Nederland belachelijk vinden. Ze zijn van mening dat er nooit wat gebeurt in ons kikkerlandje; 'voor stormchasen moet je in de USA zijn.' wordt er wel vaak eens gezegd.

Toch willen wij mededelen dat deze argumenten niet kloppen, want wie het weer goed volgt ziet, dat het hier in ons eigen land ook plaatselijk hevig te keer kan gaan.  Natuurlijk zal er niet zo snel een EF4 tornado langsrazen die complete steden met de grond gelijk maakt, maar hevige onweersbuien kunnen lokaal wel voor dergelijk voor veel overlast veroorzaken: denk even aan die lokale downbursts waar we de afgelopen jaren vaak mee te maken hebben gehad of de hevige regenval die voornamelijk in het seizoen 2016 voor veel wateroverlast leidde en vergeet vooral de rampen van Pukkelpop en het Woodstock festival niet.

Ons doel
Wij zetten ons in om mensen tijdig te kunnen waarschuwen daar waar het nodig is. Hiervoor geven wij bij elke bijzondere weersituatie prognoses uit of doen eigen waarneming vanuit het veld. Met een aangepast stormchase voertuig rijden wij richting het noodweer toe. Op het voertuig bevinden zich weerinstrumenten die nodig zijn om actuele data te krijgen van de onweersbuien. Met behulp van een nieuw systeem kunnen wij ook onweersbuien onderscheiden (meer info.) wat zeer nuttig kan zijn voor meteobewaking en stormchasing.

Passie
Naast het analyseren, is het een kick om op onweersbuien te jagen: iedere chase is weer anders en ook komen wij op veel plekken waar we normaal niet geweest bent. Wij maken ook veel beeldmateriaal om dit te delen met onze fans en ook de sfeer binnen ons team is zeer gezellig, er is geen chase geweest waar er niet gelachen werd.

Niet nadoen
Deze hobby is geen bedacht werk, want het vereist veel kennis en inzicht in het onweerjagen. Zonder dat heeft het totaal geen zin om achter de onweersbuien aan te gaan en dat raden wij ook niet aan! De risico’s die je daarbij meeneemt zijn dan ook erg groot voor jezelf maar ook voor andere mensen. Nogmaals doe dit a.u.b. NIET na!

Contact
Heeft u interesses in ons of wilt u contact met ons opnemen voor een interview? Dat kan! Wij vinden het erg leuk om onze passie te delen met de rest van Nederland. Onze contactgegevens zijn HIER te vinden.

 

 

 

 

 


Leon Eikenaar


Martin Eikenaar
Martin EikenaarMatthijs KassiesTimo KassiesJelle Muller


 

 


 

 

disclaimer

 Uitleg waarschuwingen

 Aantal bezoekers nu