Over ons


Op mobiel kunt u <-----> schuiven

Art_of_Thunders is een zeer hechte groep bestaan uit 5 leden die veel passie hebben voor het (on)weer. Elk jaar wanneer de zomer begint staan ze te popelen om de eerste onweersbuien te onderscheppen in Nederland! In hun bio’s lees je hoe de heren aan deze prachtige hobby zijn gekomen! (Foto+naam zijn klikbaar).

Waarom stormchasen in Nederland belangrijk is.
Stormchasen, Iets wat uit Amerika overgewaaid is naar Nederland, waar de term onweerjagen meer van pas komt. In Nederland zijn er tegenwoordig mensen die ook gaan stormchasen. Net als de Amerikanen gaan ze bewapend met meetapparatuur de weg op om het noodweer op te zoeken. Er zijn mensen in ons land die stormchasen volstrekte onzin vinden, want ja. ‘Hier gebeurt er nooit wat! Code rood? Niks aan de hand!’ Tot er toch dergelijk iets fout gaat net als de ramp toen van Pukkelpop en bijna Pinkpop jaren geleden. Sinds dien worden wij toch meer serieuzer genomen en dat merken wij goed in de praktijk. Vroeger werden stormchasers in Nederland nog belachelijk gemaakt, maar nu zijn er toch serieuze doelen om het waarschuwen een stuk beter te maken. Helaas is het KNMI nog niet zover om samen met stormchasers te gaan werken, maar wij doen er toch alles aan om dit uiteindelijk waar te maken.

Er zal in ons land niet snel een mega tornado voorbij razen die complete steden met de grond gelijk maakt, maar de laatste tijd zien we wel dat hevige onweersbuien vaker voor lokaal wat overlast zorgen: denk aan de hevige regenval die voornamelijk in het seizoen 2016 vaak tot wateroverlast leidde of de hevige downburtst waar ons land de afgelopen jaren vaak mee te maken hebben gehad.

Onze visie en doel
De visie en ons doel is om mensen voortijdig te kunnen waarschuwen voor het gevaarlijke weer, daar waar het nodig is. Hiervoor stellen wij bij bijzondere weersituaties een verwachting op. Het bereik is nog niet breed, maar wij merken wel dat dit steeds verder groeit. Wij kijken vooral naar de feiten en de echtheid van de verwachtingen, dat maakt ons een stuk betrouwbaarder.

Waarneming vanuit het veld is zeer belangrijk voor het achterhalen hoe zwaar een bui kan zijn, want een radar laat niet alles zien. Met een aangepast stormchase voertuig verkennen wij de onweersbuien op gepaste afstand en doen bepaalde metingen voor eventuele onderzoeken. Met behulp van een nieuw systeem kunnen wij ook onweersbuien onderscheiden, wat zeer nuttig kan zijn voor meteobewaking en stormchasing.

Passie
Naast het analyseren is het een adrenaline kick om op onweersbuien te jagen! De dikke dreunen van het onweer en de prachtige dynamische luchten maken het onwijs tof om op zulke onweersbuien te gaan jagen. Wij maken vaak beeldmateriaal om de momenten te bewaren en dit te delen met onze fans op social media of op de website, ook de sfeer binnen ons team is zeer gezellig, er is geen chase geweest waar er niet gelachen werd.

Niet nadoen
Het stormchasen eist veel kennis en inzicht, zonder enige kennis van te hebben, is het niet aan te raden om dat te gaan doen. De risico’s die je daarbij meeneemt zijn dan erg groot voor jezelf, maar ook voor andere mensen. Laat dit over aan de mensen die veel inzicht en kennis hebben. Wij zorgen voor jullie het beeldmateriaal, zodat jullie veilig mee kunnen genieten van het noodweer.

Contact
Heeft u interesses in ons of wilt u contact met ons opnemen voor een interview? Dat kan! Wij vinden het erg leuk om onze passie te delen met de rest van Nederland. Onze contactgegevens zijn HIER te vinden.


Leon EikenaarMartin EikenaarMatthijs KassiesJelle MullerTimo Kassies

 

 

disclaimer

 Uitleg waarschuwingen

 Adverteren

Aantal bezoekers nu