Sterrenregen op komst. Tot 84 vallende sterren per uur te zien

De komende periode zijn er weer veel vallende sterren te zien, ook wel de Perseïden genoemd. We banen ons weer een weg door de meteorenregen van de komeet Swift-Tuttle, waardoor er steeds vallende sterren te zien zijn. De meteoren zijn helder, snel en hebben lichtende sporen.

De meteorenzwerm bereikt zijn hoogtepunt in de nacht van 13 augustus 2018. Dan zijn er circa 40 tot 84 vallende sterren te zien! Ook paar dagen voor en na 13 augustus zijn er veel vallende sterren te zien aan de hemel.

Je hoeft geen specifieke middelen te hebben om deze meteoren te kunnen waarnemen, want ze zijn zelfs met het blote oog waarneembaar. Wat wel belangrijk is om deze goed te kunnen spotten is een vrij donkere omgeving op te zoeken met een mooi uitzicht naar het noordoosten toe, want vanuit die hoek zijn de meeste Perseïden te zien.

Wat ook belangrijk is, is dat het helder moet zijn. Veel bewolking zorgt voor roet in het eten, waardoor de meteoren niet te zien zijn. De maan zal tijdens het hoogtepunt geen spelbreker zijn, gezien de maan dan niet aanwezig is.

De vooruitzichten voor dit weekend zien er niet al te best uit! Weermodellen berekenen in de nachten veel bewolking boven ons land met name tijdens het hoogtepunt. Voor de mensen die het ECHT niet willen missen moeten dan richting Duitsland gaan. Daar zijn er dan veel minder wolken aanwezig.