Nieuws over Art of Thunders

Op dit moment ondervinden we vanuit de server in Duitsland capaciteitsproblemen waardoor de bliksemdetectie van onze onweerradar niet meer optimaal werkt. Bij veel data verkeer zal de data gedeeltelijk tot niet doorgestuurd worden naar onze radar. Dit kunnen wij helaas zelf niet oplossen gezien het probleem bij de externe partij ligt.

Met bloed, zweet en tranen heeft teamlid Leon hard gebouwd aan onze nieuwe website en het eindresultaat mag er wezen!

Op 7 februari hielden teamleden Leon en Jelle een kleine lezing over het (on)weer bij scouting IJsselgroep in Zwolle. De kinderen luisterden aandachtig naar de lezing en stelden veel vragen aan ons over het (on)weer. De meesten waren niet bang voor het onweer en vertelden zelf ook verhalen over wat ze mee hebben gemaakt tijdens het onweer. Tijdens...

Op woensdag 15 november 2017 mochten wij een kleine lezing geven aan ongeveer 64 kinderen op doe park de Nooterhof in Zwolle. Naast de lezing waren er een aantal workshops waar de kinderen aan de slag konden om het weer te ervaren. Dit werd georganiseerd door een aantal studenten van Zabuki. Teamleden Leon en Jelle werden als gast uitgenodigd om...

Vanaf eind 2016 runt team Art_of_Thunders een eigen bliksemdetectie genaamd het Boltek detectie systeem. Boltek is een bedrijf die software en programma's ontwikkeld voor het opsporen van het onweer. Dit lijkt sprekend op Lightningmaps. Met een kastje en een antenne wordt de hemel 360 graden afgespeurd naar bliksemontladingen op een afstand van 0...

In de avond van 21 februari 2017 mochten teamleden Jelle, Matthijs en Leon een lezing geven over het onweer en stormchasen op de universiteit te Wageningen. De lezing werd georganiseerd door een paar studenten. Er kwamen ongeveer 40 man de lezing bezoeken en waren zeer benieuwd hoe het eigenlijk in zijn werk gaat.

Op 12-01-2017 is (dankzij teamlid Jelle) teamlid Leon uitgenodigd om een uitgebreide gastles te geven op de de Jenaplanschool in Heerde. De gastles ging over het ontstaan van onweer en stormchasen. Deze gastles werd gegeven aan de groepen 7 en 8.

Het is feest! En waarom? Dit jaar bestaat ons team al 5 jaar lang en dat gaan wij het aankomende najaar flink vieren! Als feest gaat het gehele team in de maand oktober gezellig wokken bij een wok restaurant! Wij zijn super trots dat het team al zolang bestaat en daarom vieren wij ons 5 jaar jubileum.

Op zaterdagavond 16 april kwam teamgenoot Leon Eikenaar op het televisieprogramma de vreemde eend op SBS6. Leon en 3 andere mensen waren verkleed als ''echte Stormchasers'' en de BN'ers moesten in de spelshow raden wie de echte stormchaser was.

Op maandag 22 februari en maandag 7 maart 2016 gaan teamleden Leon en Matthijs presentaties geven over onweer met daarbij een activiteit op CBS de Morgenster, die helaas recent voor een deel is afgebrand.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Art_of_Thunders door te abonneren op onze nieuwsbrief!