Prognose

De prognose voor de komende 24 uur bij bijzondere weersverschijnselen. Voor actueel volgen van de buien ga naar de neerslagradar.

Verwachting geldig voor: 15-08-2022

Situatie
De onstabiliteit neemt steeds meer toe boven ons land en storingen vanuit Frankrijk naderen vandaag ons land waardoor de kans op buien steeds meer toe zal nemen.

Neerslag
 
Vandaag ontstaan er verspreid over het land enkele regen en onweersbuien.  CAPE waardes schommelen tussen de 300 tot lokaal 1000 J/KG waardoor onweer mogelijk is. Bliksemactiviteit meest matig tot lokaal hoog. Met een shear van +/- 10 KTS bestaan de buien vooral uit pulse storms (warmte onweerders). Lokaal valt er in korte tijd veel neerslag waardoor wateroverlast mogelijk is. In de loop van de avond sterven de meeste buien weer uit en wordt het droog.

Windstoten
Tijdens buien kans op windvlagen.

Uitleg

Waarom waarschuwen?
Wij waarschuwen voor gevaarlijk weer zodat mensen zich tijdig kunnen voorbereiden op gevaarlijk weer. Door tijdig te waarschuwen is de kans op schade en letsel kleiner dan als er niet gewaarschuwd wordt.

Art_of_Thunders geeft waarschuwingen uit voor:

- Onweer
- Grote hagelstenen weerfenomenen
- (Zware) windstoten weerfenomenen
- Wateroverlast  weerfenomenen
- Hoosverschijnselen  weerfenomenen

- Sneeuw
- Gladheid  weerfenomenen
- Stuifsneeuw weerfenomenen
-  IJZEL
weerfenomenen

Kans op onweer/sneeuw 15 en 50%
In dit gebied bestaat er een kans op onweer/sneeuwval

De risico's vallen onder de weerfenomenen waar wij voor waarschuwen.

Risico gering
Er bestaat een kleine risico dat er een bepaalde weerfenomeen voorkomt. De kans op lokaal schade en overlast is nihil.

Risico matig
Er bestaat een matige risico dat er een bepaalde weerfenomeen voorkomt. De kans op lokaal schade en overlast is aanwezig en. De impact kan dan significant zijn. Aangeraden om dan geregeld de neerslagradar te raadplegen.

Risico hoog
Er bestaat een hoge risico dat er een bepaalde weerfenomeen voorkomt. De impact is dan ook zwaar waardoor de kans op schade en overlast op uitgebreide schaal groot is.

Risico extreem hoog
Er bestaat een extreem hoge risico dat er een bepaalde weerfenomeen voorkomt. De impact is dan ook extreem waardoor er veel schade en overlast op uitgebreide schaal voorkomen.

**De intensiteit bepaald hoe hoog het risico is. Bijvoorbeeld: Staat deze op geel dan is er een geringe risico maar is de intensiteit paars dan is het risico extreem hoog.**

Aantal bezoekers nu