Prognose lange termijn

De verwachtingen worden gebaseerd op weerkaarten, eigen inzicht en natuurlijk een beetje gevoel. We houden er erg van om een goed en realistisch beeld neer te zetten over de verwachting op korte en lange termijn. Vooral op lange termijn gaat dit nog wel eens mis natuurlijk. 

Prognose gemaakt: 27-11-2022

Door: Leon Eikenaar

Kwakkel
winter met later meer potentie op kou en sneeuw

Yes, het is winter maar de echte kou waar sommigen over spreken is voorlopig nog ver uit onze buurt. Toch kan 1 kleine verandering heel wat beweging maken in de weersverwachtingen en dat is ook goed terug te zien in de weerpluimen dat de spreiding op langere termijn heel erg groot is.

Het hogedrukgebied boven Scandinavië/ Rusland zakt dieper in Rusland weg en maakt hierdoor plaats voor een lagedrukgebied. Tegelijk zien we een krachtig hogedrukgebied boven Groenland opsteken en de uitloper daarvan zakt richting de Britse Eilanden waar wij ook deels mee te maken gaan krijgen. De transport met kou uit het oosten wordt verstoord en de stroming zal meer een noordelijke hoek gaan zoeken in het begin van de nieuwe week.

Zeker de komende dagen zal het kwik weer meer richting de gemiddelde 5 graden gaan en verdwijnt de nachtvorst op veel plaatsen. Echt droog zal het niet gaan verlopen, want er zullen ook buien over gaan trekken en morgen regent het vooral boven het zuidoostelijke deel van Nederland met zelfs in het (uiterste) zuidoosten van Nederland kans op (natte) sneeuw. Meer info hierover volgt later in onze prognose.

Vanaf donderdag neemt een lagedrukgebied vanuit Scandinavië kou mee richting Europa en daalt het kwik ook weer meer richting de 2 graden overdag met in de nachten weer toenemende kans op nachtvorst. Het blijft dan ook niet droog, want het lagedrukgebied neemt ook storingen mee die over ons land gaan trekken en door de aanwezige kou, zal dit vooral richting volgend weekend (natte) sneeuw zijn die er zal gaan vallen. Zeker tot en met volgend weekend blijft de kou bij ons hangen, wat die week daarop gaat doen is nog te onzeker. De kou kan blijven hangen en dat is dan goed nieuws voor de winterliefhebbers, maar een zachte zuidwestelijke stroming komt ook steeds meer op de loer te liggen.

De pluim geeft de verwachting aan voor de komende 2 weken. Naarmate de tijd verder weg ligt neemt de onzekerheid toe en ziet u ook dat de modellen uit elkaar gaan lopen en kan er een globale trend worden getekend.
De pluim geeft de verwachting aan voor de komende 2 weken. Naarmate de tijd verder weg ligt neemt de onzekerheid toe en ziet u ook dat de modellen uit elkaar gaan lopen en kan er een globale trend worden getekend.
Hoe en verder, daar komen wij de komende week weer op terug als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Houdt onze pagina in de gaten.

Zie ook:

Uw bedrijfsnaam op onze site?
Klik hier

Aantal bezoekers nu