Prognose lange termijn

De verwachtingen worden gebaseerd op weerkaarten, eigen inzicht en natuurlijk een beetje gevoel. We houden er erg van om een goed en realistisch beeld neer te zetten over de verwachting op korte en lange termijn. Vooral op lange termijn gaat dit nog wel eens mis natuurlijk. 

Prognose gemaakt: 07-04-2020

Door: Leon Eikenaar 

Komende week heerlijk lenteweer. Weekend toenemende kans op regen en onweersbuien

Een hogedrukgebied boven Europa zorgt bij ons voor een rustig en stabiel lenteweer. Het is warm met temperaturen rond tot zelfs boven de 20 graden. Tot het weekend blijft het sw ws rustig en droog, maar in het weekend wordt de atmosfeer langzamerhand onstabiel door een lagedrukgebied bij Engeland waardoor de kans op buien toeneemt. Voor de onweerliefhebbers hoogstwaarschijnlijk de eerste (serieuze) onweerskans van dit seizoen.

Zaterdag ziet het er nog niet heel interessant uit met enkel een paar losse (onweers)buien in de berekening maar zondag oogt wel interessant voor de onweerliefhebbers. Veel spektakel hoeven we niet te verwachten want er is weinig shear aanwezig voor een goede organisatie. De buien leven dan vooral door de dagelijkse gang (warmte van de zon) ook wel Pulse storms genoemd

Voor meer details is het nog iets te ver weg. De komende dagen houden we het in de gaten. Na het Paasweekend lijkt het frisser.


Zie ook