Prognose lange termijn

Adverteerders gezocht!

Bent u een bedrijf of heeft u zojuist een eigen onderneming gestart en zoekt u meer bereik voor uw website of uw product? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Voor een relevante prijs kunt u adverteren op onze website of een sticker van uw bedrijfsnaam op ons stormchase voertuig plaatsen! Voor meer informatie KLIK HIER

De verwachtingen worden gebaseerd op weerkaarten, eigen inzicht en natuurlijk een beetje gevoel. We houden er erg van om een goed en realistisch beeld neer te zetten over de verwachting op korte en lange termijn. Vooral op lange termijn gaat dit nog wel eens mis natuurlijk. 

Prognose gemaakt: 15-02-2021

Door: Leon EIkenaar

Van vrieskou naar lenteweer! Volgende week 20 graden?

We hebben een unieke winterweek achter de rug en hebben we flink genoten van de sneeuw en zelfs de laatste paar dagen konden we even schaatsen op natuurijs! De dooi heeft inmiddels ons land ingetreden en binnen een week zal de meeste sneeuw weggesmolten zijn. Lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan gaan tijdelijk invloed op ons weerbeeld uitoefenen met geregeld wisselvalligheid en grijs voorjaarsweer. De nachten verlopen zonder vorst en ook overdag ligt het kwik hoger dan normaal.


Vanaf het weekend krijgen we een voorproefje van de lente, want boven Europa ontwikkeld zich een hogedrukgebied die bij ons voor een sterke zuidelijke stroming zorgt met daarop warme lucht.

Dit betekent dat de temperaturen vanaf het weekend gaan oplopen richting de 15 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het mogelijk 18 graden worden en begin volgende week zelfs tot lokaal 20 graden! Het hogedrukgebied zorgt voor een stabiele atmosfeer boven ons en dat betekent dat we de zon ook vaker gaan zien.

Records worden verbroken
Het komt niet vaak voor dat we eind februari getrakteerd worden door lenteweer, hierdoor zullen oude warmterecords (dik) verbroken worden. Meestal krijgen we begin maart een aantal mooie, warme dagen.

Onweerskansen?
Nu het seizoen aan zit te komen begint het bij menig onweerliefhebber al flink te kriebelen! Echter, zullen we daar nog even op moeten wachten, want de komende periode zijn er nog geen potentiƫle kansen op de kaarten te zien.

Zie ook