Stormchase 30 mei 2016: Ostgewitter

31-05-2016

Het onweerseizoen is erg traag begonnen, maar eindelijk kwamen de eerste reële kansen in zicht.
Na enige twijfels hebben we toch uiteindelijk besloten om een chase te doen richting Drenthe. De kansen daar zagen er goed uit voor pittige onweersbuien. De ontwikkelingen gingen wel op vrije loop.

Ons eerste doel was richting Dalen te gaan, maar waren al eerder gestopt bij Nieuwlande. De onweersbuien kwamen al aanzetten, maar er was weinig dynamiek te zien. Het enige wat te zien was een grijze waas en zo nu en dan wat gerommel.

We zagen dat er meer onweersbuien uit Duitsland onderweg waren. We hadden besloten om dan eerst te gaan eten bij Hoogeveen en dan een nieuwe positie uit te zoeken om de buien uit Duitsland te onderscheppen, maar al snel ontstonden op de grens weer nieuwe buien waardoor we het avondeten maar even hebben overgeslagen. We zijn toen richting Ruinen gereden.

Bij aankomst waren er leuke wolken te zien, maar al gauw smeerde de lucht aardig dicht. Het uitzicht was ook niet al te best, dus zijn we ten noorden van Ruinen gaan staan, waar het redelijk te doen was. De onweerscellen kwamen dichterbij, maar er was niet veel bijzonders te zien. De cel begon haar kracht ook te verliezen en we stonden op het punt om weer naar het zuiden te rijden, gezien de buien niet spectaculair waren.