Chaserdrone

Sinds 2014 gebruikt teamlid Leon een drone die wordt ingezet wordt tijdens stormchases. De drone is een onbemand vliegtuigje dat bestuurd wordt door een persoon. De drone gebruiken wij om luchtfoto's te maken van het weer.

Voordat we een vlucht doen, bekijken we eerst grondig de weerkaarten om te zien of het wel goed vliegweer is. Vooral bij onweersbuien wil de wind nogal aanwezig zijn. Zo bekijken wij de windkaarten op verschillende hoogtes, want de drone kan niet veel weerstand hebben Wanneer de wind te hard waait blijft de drone aan de grond en is het te riskant om deze het luchtruim te laten betreden.

Om luchtfoto's te kunnen maken gebruiken wij een Gopro Hero die gemakkelijk onder de drone bevestigd kan worden. Via een app op de telefoon kan de piloot zien wat voor beeld hij heeft vanuit de lucht en kan ook daarmee de camera bedienen. Zo kan de piloot bepalen of de drone nog verplaatst moet worden of niet.

De drone is een prachtig stukje techniek, alleen is het vliegen met een drone zeer beperkt. Op 1 accu kan de drone maximaal 10 minuten vliegen. Het is dan vaak goed observeren wanneer de weersomstandigheden op het mooiste zijn voor een eventuele luchtfoto.

Aantal bezoekers nu