Sneeuwverwachting Ardennen/Winterberg

Genieten van de winter in het buitenland, maar vooral vrij dicht bij huis? Ligt daar dan ook sneeuw? Op deze pagina zit je goed! 
 
Deze pagina wordt alleen up to date gehouden als er serieuze sneeuwkansen zijn voor de Benelux. In dit geval zetten wij eens in de zoveel dagen de sneeuwkaarten voor de Benelux, berekend door het Amerikaanse GFS model, uiteen. Met veel sneeuwkansen verversen wij deze pagina in ieder geval eens in de 3 dagen. Zo weet u waar u kan skiƫn of genieten van de winter.
 
Opgesteld door Jelle Muller 
Opgesteld op: 08-12
 

Situatie Ardennen:

Vandaag zijn de eerste sneeuwbuien weer gevallen in de Ardennen. Het laagje sneeuw dat nog weinig voorstelt betreft nu 0 tot lokaal 2 centimeter bij temperaturen rond nul. Op de Hoge Venen een dikke graad eronder. Ook vannacht af en toe sneeuwbuien. Lokaal valt er tot 5 centimeter sneeuw. Heel veel scheelt de situatie met Nederland niet eens.

Zaterdag overdag blijft het rond of net iets onder nul. Zeker op de Hoge Venen is het met een klein beetje sneeuw en soms een sneeuwbui met temperaturen rond -2 graden heerlijk winterweer voor een mooie wandeling.

Zondag valt er al vanaf de vroege ochtend heel veel sneeuw. Lokaal wel 15 centimeter. Echter breekt ook hier de zachte lucht snel in en gaat de sneeuw uiteindelijk weer rap dooien. Ik verwacht niet veel regen maar met temperaturen van +2/+3 graden zal de sneeuw het zwaar te voorduren krijgen. Ook in de nieuwe week valt er geregeld natte sneeuw maar ook vaak regen.

 

Situatie Sauerland/Winterberg

Op de hogere pieken in dit gebied ligt actueel nog steeds een dikke 10 centimeter oude sneeuw. Hier gaat het flink sneeuwen en tot en met morgenavond kan er bij temperaturen rond tot net wat onder nul ook zeker 5 tot 10 centimeter sneeuw bijvallen. Het is ronduit winters en de skipistes zijn geopend op sommige plekken.

Zondag valt er hier minstens 10 centimeter sneeuw bij. Ook hier komt de zachte lucht aan en het zal langzaam dooien. In de nieuwe week valt er echter geregeld (natte) sneeuw bij en het zal lang winters aandoen, zeker in de meest hooggelegen gebieden.  

 

 

 

disclaimer

 Uitleg waarschuwingen

 Aantal bezoekers nu