Prognose vandaag

Ons systeem is verdeeld in 3 delen. Een risico map, een criteria en de verwachting. De criteria laat het verhoogde risico en ook de intensiteit zien van een bepaald weertype. De legenda daarvan is onderaan de balk te zien. De map laat zien waar de risico aanwezig is op gevaarlijk weer. Onderaan staat de verwachting beschreven.

Opgesteld op 13-02-2019 door Art of Thunders 

Prognose geldig 13-02
Vanaf: -
Tot: -


Situatie
-

Neerslag
-

Wind
-

Windstoten
-


Uitleg

Waarschuwingscriteria
Ons systeem is verdeeld in 3 delen: een risico map, een criteria en de verwachting. De criteria laat het verhoogde risico en ook de intensiteit zien van een bepaald weertype. De map laat zien waar de risico aanwezig is op gevaarlijk weer. Onderaan staat de verwachting beschreven. Voordat we een prognose gaan schrijven, bekijken wij de modellen eerst om in te schatten waar en wanneer de meeste kans op gevaarlijk weer aanwezig is. >>Dit betekent dat ook wij het moeten doen van de externe sites en dat de uitkomsten dan ook niet vaak 100% kloppen dan wat wij hebben omschreven. Wij streven erna om onze verwachtingen zo realistisch en nauwkeurig/kloppend te maken om mensen mee te waarschuwen<<

De criteria die hierboven staat, toont de kans en de intensiteit van een bepaald weertype. Zodra wij een waarschuwing gaan uitbrengen wordt er gelet op de onweerskansen, hagelrisico, de kans op zware windstoten, wateroverlast en of er een mogelijkheid is op hoosverschijnselen. Per verschijnsel zijn er 2 balken te zien. De bovenste toont de kans op aan en de onderste de intensiteit (sterkte).

Waarschuwingsmap (kaart van de Benelux)

Kans op onweer
Binnen de groene lijnen bestaat er een kans op onweer. De dunne lijn geeft 15% kans op onweer aan en de dikke 50%

Risico gering
Er is een minimale kans aanwezig op een bepaald weertype of verschijnselen (grote hagel, zware windstoten, wateroverlast of hoosverschijnselen). Dit wordt aangetoond met gele lijnen.

Risico matig
Er is een matige kans aanwezig op een bepaald weertype of verschijnselen (grote hagel, zware windstoten, wateroverlast of hoosverschijnselen). Dit wordt aangetoond met oranje lijnen.

Risico hoog
Er is een hoge kans aanwezig op een bepaald weertype of verschijnselen (grote hagel, zware windstoten, wateroverlast of hoosverschijnselen). Dit wordt aangetoond met rode lijnen. De kans op extreem weer is minimaal.

Risico extreem
Er is een extreme kans aanwezig op een bepaald weertype of verschijnselen (grote hagel, zware windstoten, wateroverlast of hoosverschijnselen). Dit wordt aangetoond met paarse lijnen. De kans op extreem weer is aanwezig.

Dit geldt ook voor de winterprognoses, alleen is de criteria en de risico anders ingesteld op winterse taferelen.

De 2 mappen en prognose maken samen 1 complete verwachting.