Prognose lange termijn

De verwachtingen worden gebaseerd op weerkaarten, eigen inzicht en natuurlijk een beetje gevoel. We houden er erg van om een goed en realistisch beeld neer te zetten over de verwachting op korte en lange termijn. Vooral op lange termijn gaat dit nog wel eens mis natuurlijk. 

Opgesteld door:  Art of Thunders

Prognose gemaakt: 13-02-2019

Voorjaarsweer met hoge temperaturen, geregeld zon en droog

We staan aan de vooravond van een prachtige weerperiode. Vanavond en vannacht klaart het goed op en loopt de temperatuur uiteindelijk terug naar zo'n 0 tot -2 graden. Morgen in de vroege ochtend zou dat kunnen betekenen dat we lokaal de autoruiten even moeten krabben.


Morgen overdag wordt het een mooie dag. Met temperaturen zo rond of net iets boven de 10 graden, geregeld zon en daarbij niet al te veel wolken is het aangenaam weer. Er staat een zwakke zuidenwind.


In de nacht naar vrijdag volgt wederom nachtvorst, hetzelfde geldt voor de rest van de nachten tot net na het weekend. Overdag wordt het op vrijdag, zaterdag en zondag telkens prachtig voorjaarsweer! Met temperaturen tussen de 12 en de 14 graden is het heerlijk toeven buiten, zeker in de zon.
Na het weekend wordt het weer iets frisser, maar blijft het buitengewoon zacht. Het blijft tot ver na het weekend droog en dat maakt de situatie qua extra interessant want een zeer zachte en langdurige droge periode zou ons weleens in het verschiet kunnen liggen met deze kaarten.

We houden het in de gaten!

Zie ook